Grunderna i odds och betting

 

Vad är grunderna i betting med odds? Det är faktiskt ganska enkelt. Odds kan beskrivas som ett uttryck för sannolikhet; ju högre summa, desto lägre bedöms sannolikheten vara för ett visst utfall. Samtidigt blir också den potentiella vinsten högre ju mindre sannolikheten är. Viktigt att tänka på är att bookmakers vet hur man beräknar sannolikheter och att det krävs stora kunskaper för att utveckla en strategi som gör att du får en långvarig edge när du bettar på sport. Det gör sportsbetting till en kunskapsbaserad syssla.

På spelsajter används i huvudsak tre olika format för att uttrycka odds: decimaler, fraktionella och amerikanska. Skillnaden mellan dem är att de skrivs ut på olika sätt och att de är olika populära i olika länder. Men det är bra att förstå dem allihop i syfte att kunna jämföra hur olika spelsidor sätter sina odds. Decimalformatet är det allra vanligaste och det visar klart och tydligt hur mycket du står att få totalt om du satsar rätt på ett visst utfall. Ett decimalformat skulle till exempel kunna vara ett odds på 3,00. Säg att du satsat 100 kr, ett vinnande spel skulle i det fallet ge dig 300 kr, det vill säga 200 kr i vinst plus din insats.

Fraktionella odds är det näst vanligaste formatet och används ofta av brittiska bookmakers, det uttrycks till exempel som 4/1. Det här formatet visar till skillnad från decimalformatet hur mycket du kommer att vinna om du satsar rätt. Säg att du satsar en hundralapp mot 4/1, vid vinst skulle du få 400 kr plus din insats på 100 kr tillbaka.

Till sist, det amerikanska formatet, det skiljer sig ganska mycket från de övriga två och baseras på en insats av en viss storlek, närmare bestämt 100. Om det står till exempel 123 så visar det hur mycket man vinner på en insats som är 100, om det står 93 så visar det hur mycket man behöver satsa för att vinna 100 på just det utfallet. Det är inte lika intuitivt som de tidigare två formaten men är inte särskilt svårt att förstå med lite övning.

Nu kan du som är intresserad av att börja med betting ta del av bonusar som ger dig lite extra pengar att spela för. Du kan se det som ett sätt att öva upp dina färdigheter och din förståelse för betting utan att behöva satsa av dina egna surt förvärvade slantar.

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Spelbolag

Odds Bonus

Gå till...

Betsafe

100% upp till 1000 kr

Betsafe

Nordicbet

100% upp till 2500 kr

NordicBet

Betsson

100% upp till 2500 kr

Betsson

ComeOn

200% upp till 1000 kr

ComeOn

MrGreen

100% vinstboost upp till 5000 kr

MrGreen

Redbet

1000 kr gratisspel

Redbet

Betway

100% upp till 1000 kr

Betway

888sport

100% upp till 1000 kr

888sport

Unibet

200% upp till 2000 kr

Unibet

Expekt

Riskfritt spel 2000 kr

Expekt

Betfair

450 kr gratisspel

Betfair


18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
Spelbonus  Betting Bonus  Betsafe Bonus  NordicBet Bonus  Betsson Bonus  ComeOn Bonus  bet365 Bonus  Expekt Bonus  William Hill Bonus  Unibet Bonus  ExclusiveBet Bonus  Betway Bonus  Ladbrokes Bonus  Betfair Bonus  888 Bonus  Mobilbet Bonus  Mybet Bonus  Redbet Bonus  10Bet Bonus Folkeautomaten Odds  Cherry Odds Bonus  bettingsidorsverige.com/
 

shopify traffic stats